Både Andrea Voldum og jeg har blitt voldtatt – Mandag ga jeg henne min støtte i Oslo. Sammen er vi sterke! : )

Hva skjer?   her – Få flere lesere  her!  Insta  her!  Galleri  her! )   Les-nyheter

 

 

(Jeg skriver litt og litt på dette innlegget. Jeg vil skrive når den er helt ferdig)

 

 

Da var det Mandag morgen den 8 August, og klokka hadde passert akkurat 08.00. Jeg våknet opp da vekkeklokken min ringte, ring ring ring. Etter litt om og men, mens jeg dro meg i sengen, så slo jeg den endelig av. Jeg reiste meg så deretter opp av sengen min, reddet den opp, og så gikk rett inn og ordnet meg på baderommet. Det sies at jenter/kvinner bruker mest lang og god tid inne på badet, de vil jo stasse seg opp og se bra ut. Men det stemmer ikke helt da. For også gutter/menn bruker både lang og god tid på badet. Vi vil jo også stasse oss opp og se bra ut. Det vil i hvertfal jeg da, om jeg skal snakke om meg selv.  Det er max bare 1 time for meg, ikke lenger. Ja sånn er det bare, og sånn har jeg egentlig alltid vært, hehe Når jeg var endelig var ferdig inne på badet, gikk jeg videre inn på kjøkkenet og lagde meg en deilig og sunn morgen-frokost. Jeg tok meg frokosten min ut i stuen, satte meg i sofaen , og spiste den mens jeg så på tv, og samtidig leste dagens nyheter på nett. Det blir alltid det lokale nettavisene, Ta og Varden. Så går jeg over til Nettavisen, Vg, ect. I dag har jeg faktisk en del avtaler som jeg må dra på. Møtte opp presis! Da jeg endelig var ferdig med alle mine avtaler, og deretter tatt meg en liten lunsjpause,  så var neste reise videre ned til vår kjære hovedstad, OSLO. Det er faktisk og seriøst, en av mine favorittsteder!  Jeg kjørte gjennom to ulike fylker med min kjære Opel Astra. (Årsmodell 2001..)Først var det ut av Telemark ,og så gjennom Vestfold. Et sted hvor jeg har bodd flere plasser på i flere år tidligere. Så var jeg endelig kommet frem Oslo. Denne gangen var jeg først og fremst kommet ned til hovedstaden , for å delta i dagens mest aller viktigste demonstrasjon som heter «rettsikkerhet for kvinner». Jeg parkerte med en gang bilen min på Nedre Slottsgate, og betalte så billett for 2 timer. Senere ble det 1 time ekstra. (Se bilde nederst i innlegget). I dag så ønsket jeg å delta i dagens demonstrasjon, og det for å gi både 21 år gamle Andrea Voll Voldum fra Lærdal, og alle dem andre i samme situasjon, min gode støtte. Vise dem alle at jeg bryr meg! Det er noe jeg selv har valgt å gjøre, både av egen livserfaring, og fordi at jeg generelt bryr meg som enkelt person og menneske her på jorden. Hele demonstrasjonen fant sted utenfor selve Stortings-bygget, og det var stappfullt. Det hele varte til ca. var klokka 19.00-19.30. I tillegg til meg selv var det selvfølgelig også veldig mange andre, både fra Oslo og andre steder i Norge,  som også hadde møtt opp for å gi sin støtte. Det var faktisk flere tusen demonstranter/ støttespillere!  Fantastisk og magisk! Bakgrunnen for at hele demonstrasjonen arrangeres, er etter at tre unge menn først ble dømt, for så å bli frikjent for gjeng-voldtekt av 21 år gamle Andrea Voldum. Hun var bare 18 år gammel da hun ble voldtatt av 3 ulike og ukjente menn ute på byen. Frifinnelsen har deretter både skapt, sinne, debatt, hat, og ikke minst stor engasjement blant både folket, media, sosialemeider, og andre. Det er Kvinnefronten som står bak demostrasjonen, og har vært aktiv i kampen mot voldtekt lenge. Dere kan gjerne sjekke ut de andre ulike stedene rundt i Norge, hvor det også ble arrangert demonstrasjoner. Se hele listen, klikk inn her. Det ble i dag blant annet holdt en del ulike appeller og taler,  både fra ulike organisasjoner og politikere. I tillegg så var det andre som også hadde blitt utsatt for voldtekt, som fortalte sin egen og sterke historie. I forbindelse med dagens viktigste demonstrasjon,  møtte det også opp en del ulike medier fra både radio, tv, avis, og nettaviser. En av dem var blant annet Vg, Nettavisen, og enda flere. Les gjerne en nyhetssak her  og  her.  Midt under selve demostasjonen så begynte det og pøssregne og i tillegg litt vind, så alle ble gjennom våte og litt kalde. Men folket de trosset regn og vind, og demostasjonen den fortsatte sin seiersgang.  Til tross for det hun har blitt utsatt og gått gjennom, så smiler hun. Jeg vil jeg si at Andrea i dag  er ei veldig sterk og modig ung dame av seg, som har valgt å stå frem, og ikke minst skapt ett viktig engasjement!  Hun har blitt mitt store forbilde! Det har også blit opprettet en egen støttegruppe for Andrea på Facebook, «Vi som støtter Andrea Voll Voldum«  . Jeg er selvfølgelig medlem, bli det det også!  Under demonstrasjonen så møtte jeg også blant annet på en god venninne av meg fra Horten-by i Vestfold, som også kom og deltok i demonstrasjonen for å gi sin gode  støtte. Som dere kunne lese av hoved-overskriften i dette innlegget, så har jeg også blitt utsatt for en del syke ting i min egen barndom og oppvekst. Det er blant annet voldtekt, overgrep, mobbing, ect.  Jeg har tidligere stått en del både anonymt frem, og noen få ganger åpent frem min historie i media. Tv og radio. En av siste gangene var i et åpent intervju i VG, hvor jeg fikk muligheten til å fortelle en del av min livshistorie. Det er jeg velidg glad for. Tusen takk VG!  <3 Jeg håper at jeg har bidratt til noe godt med min historie. Blant annet med forebyggende arbeid, sette søkelyset, lærdom, og ikke minst det å være med å hjelpe andre der ute. Vi er ingen alene om det å ha hat en vond og tøff liv og oppvekst, husk det! Alle vi som har blitt utsatt for en eller annen type overgrep, som bl.a voldtekt, vi står alle sammen. For sammen er vi sterke. Vi viser både hverandre og andre der ute, vår styrke og håp.I tillegg så er vi med og driver felles forebygging i vårt samfunn!  <3 Jeg har selv politianmeldt to ulike saker om overgrep og voldtekt, men har dessverre har jeg ikke fått noen av dem inn for en rettferdig domstol. Jeg har likevel og så langt, i en av sakene mine, blitt tilkjent voldsoffererstatning på 200.000 kr,- fra Staten. Jeg har dermed blitt trodd på, det er en glede! Men samtidig så hadde jeg hat en håp om at overgriperne hadde blitt domfelt i en domstol. Eller at sakene mine i det minste hadde blitt prøvd for en ferdig domstol. Det hadde vært mer rettferdig, mener jeg da! Det er egentlig veldig rart å tenke på at jeg har blitt trodd på, og dermed tilkjent erstatning,  men at overgriperne likevel går fri uten å ha sonet en dom bak murene. Hm? Jeg vil i si at en voldsoffererstatning alltid vil bare være en «plaster på såret» for meg, og for dem andre i same situasjon, for det enn har blitt utsatt for, og ikke den 100% rettferdighet vi ingen av oss ønsker.. Men glad må vi likevel være, når likevel blir trodd på av staten. Resultatet av at jeg har hat en veldig tøff liv og oppvekst, og ikke minst sviktet av bl.a systemet, er veldig mange. Alt godt dokumentert.. Det er blant annet, og dessverre, har endt som en ufør-mann i 30-årene, og har blant annet diagnosene PTSD og angst.  Men sammen med bl.a min egen viljestyrke og håp for livet, og med Gud i min nærvær, så gir jeg ikke opp livet. Jeg gjør hver dag det jeg kan for å evt komme ut av ufør, og ut i jobb. Men innen den tid så jobber/driver jeg med det jeg elsker aller mest. Det er blant annet med foto,  frilans, musikk, forebyggende arbeid, frivillig arbeid,skrive på min selvbiografi, blogger (og annen sosialmedier) , nettbutikk, ect.. I dag er jeg en veldig lykkelig gift mann. Sammen med min kjære kone på 26 år,  bor vi i vårt nye hus i Telemark. Sammen så drømmer vi om å bli foreldre en gang. Jeg vil også skryte av våre norske meder, og det for den fantastisse jobben de/dere gjør for å sette søkelyset  på viktige saker/temaer, som blant annet i forbindelse med Andreas sak. Flott jobbet!  Både dem det gjelder og som står åpent frem (ofrene), og alle de/dere i media, bidrar alle både til  forandring og bedring i samfunnet   : )
 

 

Dere ønsker det, kan finne mye bra informasjon, bl.a om mobbing, voldtekt, ect, på  UNG.NO   <3

 

 

 

 

FOTO: Mauricio (photo) / fotograf, Lise Reng (VG)  (photo)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *